Korespondensi

Cara Beli Prangko di Aplikasi Filateli Mobile

๐Ÿฅบ๐Ÿ’›

Sudah lama ingin menulis ini, akhirnya kesampaian. Soalnya aku juga baru banget transaksi di sana sih, hehe. Yang ingin tahu cara beli prangko online lewat aplikasi Filateli Mobile, mari merapat!

Continue reading “Cara Beli Prangko di Aplikasi Filateli Mobile”
Korespondensi, Trivia

๐ŸŽฌ video: DIY baronial envelope

Have you read my DIY post how to make baronial envelope?

Yes, I’m sorry it written in Indonesian language. ๐Ÿ˜‚ But, the good news is, I made the video version of it! Just click the link below:

โœ‚๏ธ DIY Baronial Envelope | with ruler

The only things you need are a ruler and any paper (square) you have at home.

Hope it helps!

.

๐Ÿ  home sweet home

Korespondensi, Trivia

๐ŸŽฌ video: DIY stamped paper

Just uploaded new DIY video on Youtube today!

It is a video how to make stamped paper from used paper. In this tutorial, I was using package wrapping paper and stamps (yes, this time we use stamps, pals ๐Ÿ’ฆ).

I had a bunch of paper from online shopping packages which is kraft/brown paper. That is one of my favorite paper. I turned them into stamped paper, so I can use it for mail decoration later. I love crafting. It would be nice if the used paper become useful in a different way. ๐Ÿ™ˆ

Please have a visit: โœ‚๏ธ DIY Stamped Paper | ๐Ÿ’Œ Penpal Ideas

Tomorrow I will upload another video related to this DIY tutorial (tea-dyed vintage paper). ๐ŸŒ

.

๐Ÿ  still at home.

Korespondensi, Trivia

DIY: Amplop Baronial (Tutup Lancip)

Pernah dengar amplop baronial? Itu sebutan untuk amplop bertutup lancip atau segitiga terbalik. Di Indonesia, amplop ini memang kurang umum. Kalaupun ada, ukurannya kecil banget kayak amplop wisit lebaran, haha. Yang dijual di Indonesia rata-rata bertutup persegi panjang. Amplop sejuta umatโ€•kalau boleh kubilang begitu.

Nah, alih-alih memakai amplop itu untuk surat sahabat pena, aku selalu membuat amplop baronial sendiri. Memang hobi menyulitkan diri sendiri sih Rifina ini, hahaha. ๐Ÿ˜‚ Nggak ding, aku memang suka membuat kerajinan tangan. Di sini aku mau berbagi tutorial bagaimana aku membuat amplop baronial (tutup lancip). Simak ya! ๐Ÿ’Œ

Continue reading “DIY: Amplop Baronial (Tutup Lancip)”
Korespondensi, Trivia

๐ŸŽฌ video: decorating mail – teal themed

I uploaded another video on YouTube! ๐Ÿ’Œ

This is how-to video about me decorating mail for one of my (new) Indonesian pen pals. It shows my typical ways to decorate every mails for pen pals. Just watch it on Decorating Mail: Teal Themed!

You can found other mail-related videos on my channel (although not that much, haha). Making video is fun, but it also become difficult when you realize your phone’s memory can’t handle the big size of every raw videos you took. ๐Ÿ˜‚

Anyway, happy watching!

.

๐Ÿ  home sweet home

Korespondensi

LINE OpenChat Snail Mail & Pen Pal

Kembali lagi dengan topik surat-menyurat! ๐Ÿ’Œ Didedikasikan khusus untuk kalian yang tertarik sama hobi ini, tetapi “tersesat” dan butuh teman “perjalanan”. โ˜บ๏ธ Alias, aku akan membagikan informasi tentang LINE OpenChat Snail Mail & Pen Pal!

Continue reading “LINE OpenChat Snail Mail & Pen Pal”
Korespondensi, Trivia

Teruntuk Pemula di Hobi Surat-menyurat

Kita pernah menjadi pemula dalam segala hal. Sindrom seorang pemula biasanya bingung harus melakukan apa untuk pertama kalinya. Salah satu yang kebingungan adalah orang-orang yang baru nyemplung di hobi surat-menyurat (penpalling).

Aku memang tidak expert di hobi ini, tetapi setidaknya aku punya pengalaman untuk dibagi. ๐Ÿ˜ Maka dari itu, mari kubocorkan beberapa tips untuk memulai surat-menyurat dengan sahabat pena! โœง Continue reading “Teruntuk Pemula di Hobi Surat-menyurat”